Глиняний посуд Сувеніри

Глиняний посуд Сувеніри

Ціна (грн)

-
11 товарів
1
Горщик HCHH6
1
UAH 40.00
Товар недоступний
2
Горщик для Чанахів глиняний HCHH5
1
UAH 45.00
Товар недоступний
3
Миска MLH1
1
UAH 110.00
Товар недоступний
4
Глечик HMH3
1
UAH 120.00
Товар недоступний
5
Глечик HMH1
1
UAH 130.00
Товар недоступний
6
Глечик HMH2
1
UAH 150.00
Товар недоступний
7
Глечик HLH5
1
UAH 150.00
Товар недоступний
8
Макітра MLH2
1
UAH 150.00
Товар недоступний
9
Макітра MLH3
1
UAH 180.00
Товар недоступний
10
Глечик HLH4
1
UAH 230.00
Товар недоступний
11
Макітра MLH4
1
UAH 270.00
Товар недоступний

Майоліковий посуд - живий, чистий, красивий

Глиняний посуд - це справжня окраса будь-якого будинку, він дуже ошатно і красиво виглядає не тільки на кухні, але і на святковому столі. Такий посуд стане прекрасним подарунком на будь-яке свято, адже він є справжній, живий, він дозволяє доторкнутися до давніх традицій наших предків та несе в собі тепло душі майстра.

Різновидів глиняного посуду дуже багато, весь він яскравий і самобутній, але навіть в цьому строкатому різноманітті виділяються шедеври, створені за допомогою стародавньої технології під назвою майоліка.

Що таке майоліка?

Ця унікальна техніка існує вже багато тисячоліть, а зародилася вона в країнах Стародавнього Сходу. Середньовіччя розширило культурні зв'язки народів світу, і майолікова кераміка стала популярною на Іберійському півострові (в Іспанії та Португалії). Привезли її з собою маври - переселенці з Азії. Потім через острів Майорку (Мальорку) такий посуд поширився в Італії - звідси і термін «майоліка». Італійці буквально закохалися в цей ошатний і довговічний посуд, і в Європі почався розквіт майолікових технологій.

Майолікова посуд виготовлявся на гончарному крузі з красивої і міцної червоної глини, яку обпалювали в печі і покривали розписною глазур'ю. Для розпису раніше використовувалися п'ять кольорів - синій, коричневий, білий, вишневий, зелений і жовтий. Прозора глазур, якою покривалися вироби, робила малюнок довготривалим і дарувала йому приємний для ока блиск.

В Україні майоліка прижилася відразу ж, і протягом багатьох століть ошатний посуд прикрашав як домівки простого люду, так і особняки поміщиків. Зараз художня кераміка в усьому світі переживає бурхливий сплеск популярності, ставши новим світовим трендом.

Чим приваблює майоліковий посуд?

У керамічного майолікового посуду є маса позитивних властивостей.

  • У майоліковому посуді можна довго, навіть без кришки, зберігати варення і соління, а молоко в ньому не скисає до чотирьох днів.
  • Майоліковий посуд не виділяє небезпечних для здоров'я токсинів.
  • На такому посуді не утворюється накип.
  • Стінки майолікового посуду товсті, вони гріються поступово, тому будь-яка їжа в ньому добре протушкується і збереже набагато більше вітамінів.
  • Приготовлена в майоліці їжа виглядає і пахне дуже апетитно і не пригорає.
  • У такому посуді ідеально заварювати чай, збагачуючи його особливим ароматом і смаком.
  • Готувати в ньому можна в як в духовці, так і в мікрохвильовці.

Є у такого посуду і незначні недоліки. Зокрема, якщо в ньому довго зберігати тваринний жир або м'ясо, то продукти неприємно пахнутимуть. Крім того, майоліка не дуже добре переносить перепади температур, так що не лийте в гарячий посуд холодну воду і не нагрівайте посуд занадто різко.

Дотримавшись кілька простих правил, ви продовжите життя свого майолікового посуду на довгий час.

  • Не мийте його з дротяної губкою або йоржиком, інакше пошкодите глазур.
  • Ставте такий посуд в холодну духовку і підвищуйте температуру поступово.
  • Якщо в процесі приготування в майоліковий горщик знадобилося долити рідину, стежте, щоб вона не була холодною.
  • Виймаючи горщик з духовки, не ставте його на холодну поверхню.

Який майоліковий посуд купити?

Кращу майолику в Україні виробляє найстаріше підприємство країни «Васильківський майоліковий завод», яке працює з 1928 року. Зараз «Васильківська майоліка» випускає шість десятків видів посуду та інших майолікових виробів. Весь посуд під цим товарним знаком має прості та елегантні форми. Він екологічно чистий, виготовляється з природних матеріалів, що видобуваються на місці, і декорується кольоровими глинами. Весь посуд регулярно перевіряється на якість і безпеку і має всі необхідні сертифікати. Наш онлайн-магазин сувенірів пропонує вам чудову високоякісну продукцію Васильківського заводу за найвигіднішою оптовою та роздрібною ціною.

 

100% Безпечна оплата
Можлива оплата зворотнім платежем
Швидка доставка
Відправляємо кур'єрськими службами
Повернення та обмін
Безпроблемний обмін та повернення