Весільні рушники Для дому

Весільні рушники Для дому

Ціна (грн)

-
8 товарів
1
Рушник Весільний RVS14
850 UAH 1
UAH 850.00
850 грн
2
Рушник Весільний RVS7
950 UAH 1
UAH 950.00
950 грн
3
Рушник Весільний RVS15
950 UAH 1
UAH 950.00
950 грн
4
Рушник Весільний RVS6
950 UAH 1
UAH 950.00
950 грн
5
Рушник Весільний RVS16
1200 UAH 1
UAH 1200.00
1200 грн
6
Рушник Весільний RVS4
1300 UAH 1
UAH 1300.00
1300 грн
7
Рушник Весільний RVS5
1400 UAH 1
UAH 900.00
UAH 1400.00
1400 грн
8
Рушник Весільний RVS12
1
UAH 900.00
Товар недоступний

ВЕСІЛЬНІ РУШНИКИ: ЛЮБОВ, ВТІЛЕНА ВИШИВКОЮ

Незважаючи на різноманіття сучасних можливостей в одязі та аксесуарах, вишиті речі продовжують радувати людські серця особливим теплом. Сьогодні вишивка - це неповторне мистецтво, в яке вкладена позитивна енергетика, вшиті добрі помисли та побажання людям, які будуть користуватися атрибутом. І хоча весільні рушники вже давно не вишивають наречені своїми руками, вони не втратили позитивної сили, продовжуючи зберігатися в сім'ях як символ щасливого сімейного життя.

Види весільних рушників, основні традиції і звичаї

Весільні рушники з давніх пір грали важливу роль в українських традиціях. Поширені в наш час написи, які можна побачити на рушниках, наприклад, "на щастя, на долю", раніше були продемонстровані за допомогою унікальних форм орнаментів. Вишита зірка з вісьмома кутами була символом Бога, Сонце уособлювало нескінченність життя, а калина представляла красу юного дівоцтва.

У давні часи весільні рушники готували в кількості декількох десятків штук: кожен за своїм призначенням. Для сучасних весіль використовують основні, які стеляться нареченим під ноги, тому вони, як правило, найдовші і багаті. Іноді цей же атрибут після офіційного розпису розташовують за спиною винуватців заходу під час святкової вечірки. Також існують аксесуари під коровай, під церковне Євангеліє та ікони, для перев'язки старост, а також кілька серветок для утримання свічок та вінців.

Ідеальний рушник: яким він повинен бути і як вибрати правильно?

На сьогоднішній день можна придбати рушники з машинною вишивкою або надрукованим малюнком, з величезним вибором візерунків і написів. Для грамотного вибору важливо знати кілька правил. Ідеальний варіант - рушник, вишитий червоними (актуально для північних, центральних і східних областей країни) або червоно-чорними нитками. Іноді додаються жовті і сині кольори. Краще зберігають енергетику нитки з вовняного матеріалу або шовку, допускається муліне. Стежки повинні бути акуратними, без вузликів, однаково прошитими по обидва боки, символізуючи гармонію між світом внутрішнім і зовнішнім. Центр залишається білим, що асоціюється з потоком благословення Всевишнього і чистим, світлим майбутнім життям. Не присутні в правильному весільному рушнику мережки, клапті і шматки, мереживо і прошва в середині. Полотнище не повинно мати рваних країв, щоб не була «обірваною» доля або здоров'я чоловіка і дружини.

Якщо ж говорити про те, який краще вибрати орнамент, то візерунків існує величезна кількість, тому можна просто піти на поводу у власних почуттів і віянь душі. Це може бути пара миролюбних птахів - жайворонки або голуби – що уособлюють вірних один одному молодят. Правильне розташування птахів - обов'язково головками один до одного. Вони повинні тримати в дзьобиках ягоду калини або ж сидіти біля коріння дерева. Також передбачені різноманітні квіткові орнаменти, що несуть благополуччя сім'ї і її процвітання, грона винограду, що оберігає дерево роду, хміль - знак молодості і любові. У будь-якому орнаменті обов'язково повинен бути присутнім знак хрестоподібної форми, вшитий або вплетений в загальну композицію. Це, в першу чергу, своєрідний оберіг, а вже потім символ, що благословляє пару на створення сім'ї, наділений магічною силою.

Мистецтво покупки сучасного весільного рушника

Якими б не були прикмети і традиції, сучасна мода вносить свої корективи в весільну атрибутику. В інтернет-магазині Вже-Вже можна купити моделі на будь-який смак і гаманець - починаючи з дорогих аксесуарів з натурального атласу з золотими і срібними нитками з мереживами по краях, а також численними стразами, паєтками, намистинами, і закінчуючи простенькими аксесуарами, на яких нанесена фарба, яка лише імітує вишивку. Що саме вибирати, в кінцевому рахунку, залежить від призначення речі, можливості її подальшого зберігання, дизайнерського оформлення свята і навіть нарядів молодят.

100% Безпечна оплата
Можлива оплата зворотнім платежем
Швидка доставка
Відправляємо кур'єрськими службами
Повернення та обмін
Безпроблемний обмін та повернення